Minkälainen esiintyjä ja äänenkäyttäjä olet?

Vastaa kysymyksiin saadaksesi selville!

Jännitän esiintymistä niin paljon, että se haittaa keskittymistäni ja vie paljon energiaa. Saatan kokea, että minulla ei ole sopivia sanoja tai ääneni häviää.

Jännitän esiintymistä, mutta minulla on joitakin keinoja hallita sitä. Pidän esiintymisestä, mutta jännitys häiritsee minua ajoittain ja haluaisin kehittyä esiintyjänä.

Esiintymistilanteissa olen hyvin luonteva. Tunnen olevani lavalla kuin kotonani enkä pelkää ottaa katsekontaktia yleisöön. Saan esiintymisestä energiaa ja nautin siitä.

Minulla on haasteita äänenkäytön suhteen. Ääneni sortuu välillä ja äänessäni esiintyy käheyttä, väsymistä, narinaa tai muita piirteitä, jotka haittaavat minua aina välillä.

Minulla on hyvä ääni, mutta jossain tilanteissa koen haasteita äänenkäytön suhteen. Haluaisin kehittää äänenkäyttöäni ja oppia tuntemaan ääneni paremmin.

Koen epävarmuutta erilaisissa esiintymis- ja vuorovaikutustilanteissa. Minusta tuntuu, että en hallitse kehoani vaan kehoni hallitsee minua. Mietin usein, missä pidän käsiäni, miten liikun tai olenko punastunut tai hikinen.

Olen tietoinen kehon viesteistä mutta koen, että ajoittain viestintä- ja esiintymistilanteissa syntyy ristiriitoja. Haluaisin oppia lisää maneereista ja kehon viestistä, jotta olisin vakuuttavampi ja karismaattisempi.

Olen tietoinen sanattomasta viestinnästä eli kehoni viesteistä ja osaan muokata niitä sopiviksi eri tilanteisiin. Olen myös hyvä lukemaan muita. Minua on kutsuttu intuitiiviseksi tai hyväksi ihmistuntijaksi. Minua on myös helppo lähestyä ja ihmiset luottavat minuun.

Ennen esiintymistä minun pitää valmistautua hyvin tarkkaan. Pelkään virheitä ja mokia, joita yritän välttää viimeiseen saakka.

Valmistelen puheeni, mutta osaan puhua myös spontaanisti yleisön edessä. Välillä toivon, että voisin olla sanavalmiimpi ja vastata napakammin kysymyksiin.

Jos minut laitettaisiin suoraan lavalle ilman valmistautumista, niin pärjään kyllä. Ymmärrän, että mokat kuuluvat elämään enkä pelkää laittaa itseäni likoon. Pystyn puhumaan spontaanisti sekä tuottamaan tarinoita ja puhetta. Olen sanavalmis ja pystyn perustelemaan vastaukseni hyvin.

Minkälainen esiintyjä ja äänenkäyttäjä olet?
Jännittäjäesiintyjä
Koet miltei kaikissa esiintymis- ja vuorovaikutustilanteissa jännitystä, joka haittaa ja vie turhan paljon energiaa työssä ja arjessa. Jännitys saattaa siirtyä ääneesi, kehoosi ja eleisiisi. Saatat kokea, että muut kokevat myötähäpeää, kun esiinnyt tai sanat jäävät kurkkuusi. Saatat myös pelätä epäonnistumista ja mokia, joten yrität välttää niitä. Usein tällaisen jännityksen taustalla on jokin jarruttava uskomus tai negatiivinen muisto, joka on hyvä purkaa. Jännitys on saanut sinusta ”voiman” ja nyt on aika siirtää fokus siihen, miten muutat jännityksen positiiviseksi energiaksi. Tämä verkkokurssi soveltuu erityisen hyvin sinulle, sillä saat käytännön vinkkejä esiintymisjännitykseen, äänen hallintaan ja sanattomaan viestintään. Kurssin jälkeen huomaat, että moni esiintymis- ja vuorovaikutustilanne helpottuu ja sinun on helpompi olla yleisön edessä. Saatat olla introvertti ihminen ja ujo, mutta se voi olla myös voimavarasi vaikka hyvänä kuuntelijana. Tästä voi alkaa tiesi muutokseen, sillä sinussa piilee ujon kuoren alla asiantunteva, mielenkiintoinen ja luonteva puhuja, joka nyt kaivetaan esiin!
Varma esiintyjä
Sinä olet hyvä esiintyjä ja ehtinyt ehkä jo kerryttää kokemusta esiintymistilanteista. Koet, että hallitset esiintymistilanteet hyvin, mutta tietyissä tilanteissa ”jäädyt” tai koet suurempaa epävarmuutta kuin toisissa. Hallitset äänenkäyttösi ja sanattoman viestinnän, mutta et ole ehkä tarpeeksi tietoinen siitä, miten näitä asioita voisi kehittää. Saatat kokea, että esimerkiksi voimakas äänenkäyttö ja äänen kantavuus ovat haasteellisia. Haluaisit tuoda esiintymiseesi mielenkiintoisuutta ja pohdit, jaksaako yleisö olla kiinnostunut sinusta ja aiheestasi. Koska olet avoin oppimaan uutta, sinulla on myös loistava mahdollisuus kehittyä huppuesiintyjäksi. Tämä verkkokurssi tuo sinulle eväitä ja käytännön oppeja siihen, miten kehityt perushyvästä esiintyjästä entistä itsevarmemmaksi ja karismaattisemmaksi. Kurssin avulla opit erottautumaan ja tekemään esityksistäsi persoonallisia ja mieleenpainuvia. Nyt on aika uskaltaa raottaa ”verhoa” ja antaa palaa!
Huippuesiintyjä
Sinä olet kokenut esiintyjä ja äänenkäyttäjä. Olet kehittänyt taitoja ehkä läpi elämäsi, joka on tuonut sinulle itsevarmuutta ja kehittänyt sinua puhujana. Ihmiset pitävät sinusta ja luonnehtivat sinua karismaattiseksi ja miellyttäväksi esiintyjäksi. Ehkä olet jo pienestä lähtien ollut luonteva esiintyjä ja sinua on kannustettu esiintymään, joka on ollut myös voimavarasi. Koska olet luonteva ja hyvä esiintyjä, esiintymisesi saattaa olla jo niin rutinoitunutta ettet tiedä, miten sinun tulisi uudistua. Ehkä etsit uutta tulokulmaa tai pohdit, mikä on sinun punainen lankasi? Muista, että hyvä esiintyjä kehittyy ja kehittää aina itseään – elämä on ikuista oppimista. Karismaattisuus on myös kuuntelemisen taidon kehittämistä. Lavalla loistat, mutta ehkä haluat viedä näitä oppeja myös arkeesi ja muihin vuorovaikutustilanteisiin. Jos haluat kehittyä seuraavalle ”tasolle”, sinun on hyvä kyseenalaistaa, kehittää ja pitää yllä luovuuden virtaa, johon saat tukea tästä kurssista.

Share your Results: