Hengitysvinkki 1

Vinkki, jolla voit parantaa pään linjausta helpottaaksesi niskan rentoutumista ja hengityksen vapaata virtaamista.

Asetu hyvään asentoon istumaan. Ota vasemmalla kädellä oikean käden ranteesta kiinni ja tuo oikean käden etu- ja keskisormi yhteen ja kiinni suupieleen. Oikea käsi ja sen kaksi sormea toimivat sinulle mittarina ja vasen käsi pitää sitä paikallaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Liuta leukaa taakse, ikään kuin teet kaksoisleuan. Tunnet ehkä venytystä kaularangan taka-osassa. Pidä oikea käsi koko ajan paikallaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rentouta kaulan alue ja anna pään ja leuan palautua sen luonnolliseen asentoon. Huomioi suupielen ja sormien väliin jäävä etäisyys toisistaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pidä pää paikallaan ja tuo sormet nyt uudelleen kiinni suupieleen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toista liike uudelleen alusta (kohta 1.) ja toista niin monta kertaa kunnes pää palautuu lähtöasentoon saavuttaen kosketuksen sormiin. Saat mahdollisesti tehdä liikkeen muutamia kertoja.

Miksi pään linjaus kannattaa tehdä?

Hyvä, luonnollinen ja rennon oloinen ryhti auttavat hengityksen virtaamisessa vaivattomasti. Selkärangan tulisi olla pitkänä ja keho kannatettuna. Lysähtänyt asento voi johtaa pitkäaikaiseen hengityksen vaikeutumiseen. Pään ollessa eteenpäin työntynyt, rintakehä putoaa helposti eteen, jolloin pallea ei pääse toimimaan symmetrisesti. Tämä johtaa usein pinnalliseen hengitykseen, jolloin hengitys suuntautuu ainoastaan keuhkojen yläosiin. Myös niska- ja hartiaseutu voivat rasittua asennosta johtuen.

Päivän aikana pää työntyy eteenpäin. Havaitsemme mielenkiinnolla kaiken edessä olevan ja luonnollinen reaktio on, että suuntaamme päämme katseen mukana eteenpäin. Tilanteet jolloin pää  työntyy eteenpäin ovat mm; työskennellessämme tietokoneella, puhelimella, tabletilla, lukiessamme lehteä, keskustellessamme jne. Tämän harjoituksen voi hyvin liittää osaksi mikrotaukoa.