Agenttitaso 1 – Tehtävä 1

Tehtävänimike:

Verhot kiinni – verhot auki: Tietoinen katsekontakti

Tehtävän taustatiedot:

Tehtävässä opit säätelemään tietoisesti katsekontaktiesi laatua metaforien “Verhot kiinni – verhot auki” -ohjaamana.

Verhot kiinni -metaforalla tarkoitetaan sellaista katsekontaktia, joka syntyy usein luonnollisesti toisilleen tuntemattomien ihmisten katseiden kohdatessa julkisella paikalla. Tällaisen katsekontaktin tarkoitus ei ole kutsua vuorovaikutukseen tai keskusteluun, vaan viestiä: “en etsi kontaktia kehenkään juuri nyt, en halua pysähtyä, nähdä tai kuulla sinua tämän enempää, enkä myöskään halua, että sinä näet minusta tämän enempää”

Verhot auki -taas tarkoittaa katsekontaktia, joka syntyy useimmiten silloin, kun ihmiset haluavat viestiä halukkuudestaan vuorovaikutukseen, ennen kuin elettäkään tai sanaakaan on vaihdettu. Sen tarkoituksena on kutsua lähempään vuorovaikutukseen ja viestiä: “voin ryhtyä keskustelemaan kanssasi ja haluan nähdä ja kuulla sinusta enemmän ja saat myös nähdä minusta enemmän.”

Tehtävän suoritus:

Helpoin tapa aloittaa on kulkea vaikkapa työpaikkasi käytävällä verhot auki ja katsoa, miten toiset reagoivat (varaudu yllätyksiin;-). Kokeile sen jälkeen sitä tietoisesti erilaisissa tilanteissa ja tarkoituksissa, esimerkiksi sanattomana kutsuna keskusteluun, ystävällisemmän asiakaspalvelutilanteen aikaansaamiseksi tai kiinnostuksen osoituksena. Voit myös kokeilla verhot kiinni -katsekontakteja vertailutiedon hankkimiseksi.

Tehtävän raportointi:

Tarkkaile toisten reaktioita ja tunnista myös omat tunne-elämän ja ajattelun muutoksesi ja kirjaa ne joko tekstinä, äänitiedostona tai videona. Lataa raporttisi joko yksityiselle sivullesi tai julkiselle puolelle. Jos lataat raporttisi someen hashtagilla #jobjoyquest, ansaitset 100 jobjoy-tokenia jokaisesta postauksesta. Julkiselle palstalle lataamisesta saat 10 tokenia jokaisesta postauksesta.

Esimerkkikysymyksiä raportin laatimiseksi:

   • Miltä tuntui suorittaa tehtävää?
   • Mitä tapahtui, mikä kiinnitti huomiotasi?
   • Muuttuiko jotakin sinussa? Entä toisissa?
   • Arvioi tehtävää JobJoy Agentin Mission toteuttamisen kannalta. Missä onnistuit?
   • Miten autoit itseäsi onnistumaan? Entä miten estit itseäsi onnistumasta?
   • Muuttaisitko jotakin?

 

Raportoi ensivaikutelmasi 1 – 3 kokeilun jälkeen

Huomioita prosessista 3 -6 kokeilun jälkeen

Loppupäätelmät 6 -19 kokeilun jälkeen